Tehnologia USP pentru epilare definitiva cu laser

posted in: Beauty and Skin | 0

Cea mai eficientă și sigură metodă de îndepărtare a părului în acest moment este epilarea cu laser, numele sub care e cunoscută tehnologia USP (Ultra Short Pulse). Elysion PRO este o platforma laser de mare putere, cu lungimi multiple de unda, dedicata atingerii perfectiunii in tratamentele profesionale de epilare definitiva cu laser, tratamente pigmentare, rejuvenare faciala si tratament acnee. Unicitatea acestei platforme laser consta in utilizarea unor pulsuri foarte scurte cu doze mari de energie, ideale pentru parul rezidual de la ultimele sedinte de tratament.

Diferenta dintre Elysion PRO si alte aparate de epilare laser de pe piata este tehnologia de pulsuri scurte cu energie inalta, ce permite un control fara precedent asupra tratamentului si, astfel, obtinerea rezultatelor dorite intr-un timp mai scurt. Modul dinamic sau fara durere este o alta caracteristica a laserului Elysion PRO. Acest sistem permite efectuarea epilarii laser fara niciun fel de disconfort, usor de suportat de toti pacientii inca de la prima sedinta, incluzand barbatii cu fire de par groase.

La clinica noastră, consultația inițială și urmărirea tratamentului sunt efectuate de medicul dermatolog. Procedura în sine este realizată de asemenea de personal medical, antrenat să recunoască anumite afecțiuni din zona tratată și probleme medicale care impacteaza rezultatul (sindrom de ovare polichistice, hirsutism), care cunoaște importanța protejării alunitelor, care poate crea un plan de tratament de epilare personalizat în funcție de culoarea și grosimea firului de păr, de culoarea pielii, precum și de numărul ședinței. Citeste mai multe informatii aici https://skinovate.ro/.

Atât epilarea cu laser, cât și cea cu IPL (Intense Pulsed Light) și SPL (Square Pulsed Light) produc energie pentru a întrerupe ciclul de creștere al foliculului pilos. Însă faptul că produc lumină folosind tehnologii diferite duce la diferențe care țin de eficientă, risc și adresabilitate. IPL emite într-un spectru de lungimi de undă care nu este specific pentru melanină, și de aceea există riscul de ardere sau hiperpigmentare a pielii. Acest spectru de lungimi de undă se dispersează în piele, bulbul pilos fiind atins doar de câteva dintre ele, într-o manieră nepredictibilă. SPL (Square Pulsed Light) e varianta îmbunătăţită a IPL-urilor, are rezultate mai bune, este mai sigur şi mai puţin dureros, însă utilizează tot o lumină policromată, nededicată melaninei din firul de păr.

Datorită preciziei cu care acționează, laserul nu afectează pielea din jur și este o procedura sigură, fără riscuri. Tot ce înseamnă leziuni pigmentare (alunițe, tatuaje etc) este identificat la consultația inițială și protejat în timpul procedurii de epilare definitiva. Aparatul laser emite lumină cu niște lungimi de undă care țintesc strict melanina, pigmentul brun din firele de păr. Printr-un proces de fototermoliză selectivă, lumina e absorbită de acest pigment și astfel este distrus foliculul pilos, adică rădăcina firului de păr din zona dermului, fără să fie încălzită pielea din jur. Acțiunea laserului nu trece de piele (dermul mediu, unde sunt foliculii), de aceea nu are efecte nocive pe structurile profunde si e sigură chiar și pe zonele cu ganglioni.

Epilarea cu laser poate fi aplicată cu succes și fără riscuri pe oricare dintre zonele corpului: membrele inferioare (coapse, gambe, fese), inghinal (parțial,total, interfesier), zona axilară, brațe, abdomen, umeri, lombar. De asemenea, e sigură pentru zonele fetei (inclusiv pleoape), gât, decolteu. Pe scurt, pe orice zonă a corpului sau a feței în care pilozitatea nu e dorită de către femei sau bărbați.